Poort

naar het onderbewuste

Cranio en Autogene training

Autogene training, een zelfhulpmethode

Deze methode is inzetbaar bij zowel emotionele als fysieke klachten. Je leert in 6 stappen het vegetatieve zenuwstelsel met gerichte aandacht tot rust te brengen. Met deze training krijg je dus een instrument in handen om zelf invloed uit te oefenen op je gezondheid en welzijn. Ik bied deze training aan in combinatie met een cranio behandeling, zie Cranio Plus.

Poort  naar het onderbewuste

De oefeningen (begeleide meditaties) geven direct al een diepe ontspanning waardoor klachten die te maken hebben met spanning en stress vrij snel kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Maar in die diepe ontspanning staat ook de deur naar het onderbewuste open, wat mogelijkheden biedt voor het af- en aanleren van bepaalde patronen en voor het gericht beïnvloeden van vegetatieve processen in je lichaam. 

poort-onbewuste

De kracht van de geest

We weten allemaal dat het moeilijk is om vat te krijgen op diepliggende, onbewuste patronen (zoals angst, verdriet, woede), ook al willen we dat nog zo graag. Ook als we de oorzaak van dergelijke, soms zelfs destructieve, patronen helder hebben. De onderbewuste geest is namelijk, als je kijkt naar de neurologische verwerkingscapaciteit, miljoenen malen krachtiger dan de bewuste geest (verwerking van 20.000.000 prikkels uit de omgeving per seconde tegenover 40 prikkels per seconde!). Wanneer we dus toegang hebben tot ons onderbewuste, dan boren we een enorm potentieel aan!

Met de methode van autogene training kun je, met geduld, toegang krijgen tot dit onderbewuste. In die ontvankelijke staat ‘plant je als het ware het zaadje van je positieve intentie’, iedere keer opnieuw, totdat er zich een nieuw, gewenst, patroon heeft gevormd.

Dit is in feite de essentie van de autogene training. Als je je werkelijk kunt verbinden met de oefeningen en het jezelf gunt om iedere dag tijd vrij te maken voor je diepste wens, dan zul je versteld staan van de resultaten die je hiermee kunt bereiken. Maar ……. je moet wel enig geduld hebben, het is geen kant en klare, instant, oplossing. 

"Vanwege mijn gezondheid om mijn immuunsysteem te verhogen heb ik 6 behandelingen Cranio Sacraal & Autogene training ontvangen van Ingrid. Tijdens de Cranio Sacraal kreeg ik prachtige beelden en diepe inzichten door en voelde ik mij intens rustig. Gecombineerd met de autogene training, die ik thuis 1 keer per dag doe, heeft het mij op zowel bewust als onbewust niveau veel gebracht. Ik voel mij veel rustiger, ik sta veel dichter bij mij zelf en blijkbaar is er iets van onbewuste stress uit mijn lichaam."

Doelstelling

In de eerste sessie onderzoeken we wat op dit moment het belangrijkste probleem is waar je aan wilt werken. Wat is je doel, wat wil je bereiken? We kijken dan ook samen naar het formuleren van een positieve intentie die je aan dat doel kunt koppelen. Het werkt namelijk niet als je gaat werken met negatieve formuleringen, zoals bijvoorbeeld: "ik wil niet meer angstig zijn", of "ik wil geen hartkloppingen meer krijgen". In het onderbewustzijn blijft dan juist het woord angstig of hartkloppingen hangen en dat wil je nu juist niet. Een betere formulering kan bijvoorbeeld zijn: "ik voel me vrij en ontspannen" of "ik voel me zeker van mezelf". Het werkt vaak heel goed als je een bepaald beeld of gevoel kunt koppelen aan je doel.

Inhoud van de training

Als het doel en de intentie helder zijn dan beginnen we met de oefeningen. In 6 stappen leer je je volledig te ontspannen en richt je elke keer ook kort je aandacht op je positieve intentie. Die positieve intentie plant je dus als een zaadje in je onderbewuste. En dan hoef je dit zaadje alleen maar elke dag water te geven.

zaadje 

Oftewel, het is belangrijk dat je elke dag oefent. Het heeft geen zin om te snel door die 6 stappen heen te willen gaan. Het is juist belangrijk dat je de oefening volledig integreert en helemaal eigen maakt. Voor iedere stap neem je dus minstens een week de tijd om te oefenen (of langer als je daar behoefte aan hebt).

De frequentie van de sessies kunnen natuurlijk tijdens het traject aangepast worden. Het is wel wenselijk om na dit hele traject nog één of twee herhalingssessies in te plannen (na een aantal weken/maanden). Daarin kunnen we evalueren waar je in het dagelijkse leven en in je oefeningen tegenaan loopt.

Na iedere sessie krijg je via WeTransfer een geluidsopname.

Wil jij aan de slag met deze methode?

Neem dan contact met me op
zenuwcel.jpg