Cranio

voor baby's

Cranio voor baby's

Wil jij je kindje de beste start geven?

Een bevalling loopt niet altijd helemaal naar wens. Het kindje kan te vroeg of te laat geboren worden. Soms moeten er ingrepen plaatsvinden (keizersnee, tang/vacuüm- verlossing) of soms treden er na de bevalling problemen op. Cranio Sacraal Therapie kan helpen om grote of kleine (geboorte)trauma’s op te lossen.

Door wezenlijk contact te maken met het kindje, door middel van het contact met het cranio sacrale ritme, krijgt het kind of de baby een groter gevoel van veiligheid en geborgenheid.  Vanuit die zachte bewegingen van het cranio sacrale vocht komt het totale lichaam in een ontspanning en kunnen ook botjes die misschien een fractie van een millimeter scheef zitten, op z’n plaats komen.

cranio-baby

Het lichaam zoekt hierin zelf weer een balans en herstelt zichzelf. Kortom mooi werk! Immers, hoe eerder je ervoor zorgt dat een kind goed in zijn/haar vel zit, hoe minder problemen het later krijgt.

Wanneer cranio voor baby's of kinderen?

Deze therapie is zo subtiel en veilig dat het bij tal van klachten ingezet kan worden, bijvoorbeeld:

  • Onrustige/angstige kinderen
  • Hyperactiviteit (ADHD)
  • Huilbaby’s
  • Darmkrampen
  • Coördinatieproblemen
  • Motorische achterstand
  • Astmatische aandoeningen

baby-cranio

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat je een behandeling bij een baby of klein kind niet af kunt dwingen. Soms is er dus veel geduld en vertrouwen nodig, voordat ik überhaupt echt kan gaan behandelen. Bij wat grotere kinderen is het belangrijk dat het kind zelf gemotiveerd is, maar dat komt in het intakegesprek wel aan de orde en vaak ervaart hij/zij al snel de rust en de ontspanning. Kinderen voelen meestal heel snel aan of iets goed voor ze is en dan staan ze juist erg open voor de behandelingen.

(Aanstaande) moeders

cranio-zwanger

Ook voor (aanstaande) moeders kan cranio sacraal therapie heel goed werken om tijdens de zwangerschap, maar ook daarna, goed bij jezelf te blijven en te ontspannen. Jezelf en je kindje alle innerlijke rust te geven die jullie nodig hebben. Maar ook om oude ‘trauma’s’ op te ruimen en echt ruimte te maken voor het nieuwe leven in je. Ook kan het een goede voorbereiding zijn op de bevalling en ervoor zorgen dat je kindje zich echt welkom voelt.

Kortom, gun jezelf en je baby het beste en kies voor cranio!

Ja ik wil een afspraak maken
babyvoetjes.jpg

Praktijkruimte

Frambozengaarde 3 (2e etage)
3124 WG Schiedam
T: 06 - 44 804 102

Tarieven

Cranio sacraal therapie komt uiteraard nooit in de plaats van een medische behandeling, maar kan hier wel een heel nuttige aanvulling op zijn. Raadpleeg bij serieuze klachten altijd eerst een arts.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de cranio sacraal therapie  vanuit de aanvullende verzekering. Vaak is hieraan een maximumbedrag verbonden, kijk voor uw situatie bij de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Ik ben lid van de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) en de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).